Ora nuk do të ndryshojë më

Ora nuk  do të ndryshojë sërish dy herë në vit dhe kjo do të nisë nga tetori i këtij viti.

Bashkimi Evropian, përmes Komisioneres Evropiane për Transportin, Violeta Bulc ka njoftuar se ndryshimi i orës dy herë në vit në të gjithë kontinentin do të fillojë që nga tetori i vitit 2019. Kjo praktike u përdor si një mjet për të ruajtur energjinë gjatë Luftërave Botërore, si dhe krizat e naftës të viteve 1970 dhe u bë ligj në të gjithë bllokun në 1996. Të gjitha vendet anëtare të BE-së kanë afat deri në prill të vitit tjetër për të vendosur që të qëndrojnë përgjithmonë në zonën e kohës verore apo në zonën e dimrit.

 

Pin It