Shtatë rregullat e lumturisë


1- Mos urre askënd, sado që ka gabuar në hakun tënd.
2- Kurrë mos u shqetëso, sado të mëdha janë rritur brengat.
3- Jeto me thjeshtësi, sado gradë të larta që mund të kesh arritur.
4- Prit vetem miresi, sado të shumta qofshin belatë.
5- Ndaj sa me shume prej pasurisë tënde, edhe nëse ty nuk të kanë dhënë.
6- Buzeqesh gjithmonë, edhe nëse zemra të pikon gjak.
7- Kurrë mos e nderprit duanë tënde për vëllezerit e tu.

Asgje ne kete natyre nuk jeton per veten e vet:

Lumi nuk e pi ujin e tij.
Pemet nuk i hanë frytet e tyre.
Dielli nuk rrezaton për veten e tij.
Lulja nuk cel per veten e saj.

Atëherë le të jetojmë për njëri-tjetrin.
Ky është ligj i Hyjnor, duke qenë në ndihmë të njëri-tjetrit, dhe te mos jemi shkak për problemee e  të tjerëve. Nese nuk i ben dobi tjetrit, atehere mos e dëmto.

 

Pin It