Për Profetin…

John Davenport, në veprën “Një Apologji për Muhamedin dhe Kur’anin” vëren se:

”Me gjithë thjeshtësinë që është e natyrshme për mendjet gjeniale, ai kryente punët e zakonshme të cilat ne përtojmë t’i bëjmë si rrjedhojë e pompozitetit tonë. Edhe pse ishte prijës i Arabisë, ai qepte këpucët dhe arnonte rrobat e tij të leshta, milte delet, fshinte oborrin dhe ndizte zjarrin. Ushqimi i tij i zakonshëm ishin hurmat dhe uji, ndërsa qumështi dhe mjalti ishin dieta e tij e luksit. Kur udhëtonte, ai e ndante kafshatën e tij me shërbëtorin. Sinqeriteti i këshillave dhe bujarisë së tij dëshmohet nga sënduku i boshatisur që la pas vdekjes.”

Burimi: profetimuhamed.info

Pin It