Po e vure punën në shtrat, do vësh në gjumë edhe fitimin.

Po e vure punën në shtrat, do vësh në gjumë edhe fitimin.

Lum ai që ka miq, mjerë ai që ka nevojë për ta.

Arma e të marrit është gjuha.

Dashuria dhe urrjetja nuk janë gjykatës të drejtë.

Dashuri dhe liri, ja çfarë më duhet. Për dashuri jap gjithçka, për lirinë jap dashurinë.

Fjala “duhet” nuk mbytet asnjëherë në Danub.

Jeta e vetmuar nuk mund të jetë pa mallëngjim.

Jo çdo kokërr e lëmuar është thjerrëz.

Kush ka kafshuar të kapërdijë.

Kush nuk ka kalë të ecë në këmbë.

Macja pa kthetra nuk ngjitet dot në pemë.

Në gjumë të gjithë jemi njësoj të pasur.

Njeriu i mençur ndjehet kudo si në shtëpinë e vet.

Pendesa e sinqertë e fshin gabimin.

Prenë një pyll të tërë për të shpëtuar nga sorrat.

Të mos gëzohet gjethi lart kur bie gjethi përtokë.

Ujku me shpatull të shpuar nga plumbi, më fisnik se qeni lëpirës i zotërisë.

Yjet janë shumë, por të gjithë së bashku nuk e zëvëndësojnë dot diellin.

Pin It