Si ta eleminoni lagështirën në shtëpi

Lagështira është një problem një shtëpi, megjithatë ekzistojnë disa truke të thjeshta për të larguar atë.

Ashtu siç ndodh dhe në ajër të hapur dhe në ambientet e mbyllura lagështira mbi 60-70% konsiderohet që mund të shkaktojë probleme në shtëpi dhe në shëndet.

Ja disa këshilla:

1.Mbani dritaret hapur sa herë të jetë e mundur dhe nëse nuk është e mjaftueshme mbani dhe një ventilator për të mbajtur freskët ambientin.

2.Tharësi lagështirës është ideal nëse jetoni në një vend të lagësht dhe të ftohtë. Mos mendoni se harxhon shumë energji, pasi ka të njëjtën sasi si kondicioneri.

3.Kripa njihet si një nga thithësit më të mëdhenj të lagështirës. Vendoseni në formën që është në foto dhe për dy ditë do e shihni sa lagështirë ka thithur

4.Kryesore është të gjejmë shkakun e lagështirës në shtëpi, që të shohim nëse kemi mundësi ta riparojmë, mund të jenë tuba të prishur, moskullimi i ujërave të mureve etj.

Pin It