Si ta eleminoni lagështirën në shtëpi

Lagështira është një problem një shtëpi, megjithatë ekzistojnë disa truke të thjeshta për të larguar atë. Ashtu siç ndodh dhe në ajër të hapur dhe në ambientet e mbyllura lagështira mbi 60-70% konsid...

Kujdes shëndetin mendor, ka ardhur pranvera!

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim  me mjeken psikiatre Arjana Rreli. Jemi në ditët e para të pranverës, e nga pas kemi lënë ditë të ngarkuara emocionalisht dhe mendërisht. Çfarë aktivitetes...

Kujdesi i duhur dimëror i luleve të shtëpisë

Në ditët e ftohta të dimrit, përveç kujdesit shëndetësor për vete një vëmendje të veçantë duhet t’i kushtojmë edhe luleve. Cili është kujdesi i duhur dimëror i luleve të dhomës?   Problemi...

7 ushqimet që ju falin bardhësi dhëmbëve

Një nga pjesët më të rëndësishme të higjienës vetjake janë dhëmbët. Si ti kemi të shëndetshëm e të bardhë, kjo është dilema e shumë njerëzve. Njerëzit kalojnë shumë kohë në kirurgjitë dentare, por ka...

10 këshilla si t’i shpëtoni sytë nga kompjuteri

Deri pak kohësh kompjuteri ishte i vetmi ‘armik’ i syve tanë. Tani numri është rritur duke përfshirë këtu, smartphone-t, iPad-t Mjafton të mendosh që vetëm me dy orë në ditë para monitorit mund të sh...

Tre nevojat e njeriut..

Njeriu në jetë ka nevojë për 1 filxhan shkencë, 1 shishe kujdes, dhe 1 oqean durim… -Ismail Kadare

Si të mbrohemi nga ftohjet vjeshtore

Jemi zyrtarisht në vjeshtë dhe ftohjet, temperaturat,  janë normale. Për ta kaluar shëndetshëm këtë stinë bëni mirë të përdorni këshillat e mëposhtme. Mjaltë dhe çokollatë Mjalti dhe çokollata forcoj...