Si ta hiqni kafeinën e tepërt nga trupi?

Ndodh që konsumojmë shumë kafe dhe kemi efekte anësore të kafeinës, të cilat na shkaktojnë edhe shqetësime në shëndet.  Më poshtë do të lexoni disa këshilla të cilat ju ndihmojnë ta hiqni shpejt kafeinën nga trupi:

1.Pini shumë ujë

Sikurse kur dëshironi ta largoni çfarëdo substance tjetër nga trupi, edhe kur dëshironi ta largoni kafeinën është mirë ta rritni sasinë e konsumimit të ujit. Kjo i ndihmon veshkave ta filtrojnë kafeinën nga sistemi shumë më shpejt.

2.Hani banane

A jeni duke pasur dhimbje në stomak pas disa kafeve? Atëherë hani banane sepse bananet ndihmojnë në lirimin e acidit refleks, i cili shkaktohet nga kafja. Gjithashtu kaliumi, përbërës i bananes, mund të ndihmojë në rregullimin e rrahjeve të zemrës.

Përveç këtyre, ju mund të provoni edhe të konsumoni vitaminë C, të relaksoheni apo të bëni palestër!

Pin It