Studimi: Digjni shumë kalori nëse hani mëngjesin

ushqimi-mengjes

Mos dilni kurrë  nga shtëpia pa ngrënë vaktin e mëngjesit e aq me pak mos mendoni se kjo gje do t’ju ndihmojë të dobësoheni. Njerëzit që hanë mëngjes djegin më shumë kalori dhe kanë nivele më të mira të sheqerit në gjak, sesa ata që e anashkalojnë atë.

Studiuesit analizuan efektin e mëngjesit të përditshëm dhe krahasuan balancën e energjisë me atë të personave që nuk hanin mëngjes. Megjithatë studimi provoi se ata që konsumojnë më shumë, shpenzojnë më shumë kalori dhe energji. “Zbulimi kryesor i studimit tonë është se, njerëzit që hanë mëngjes djegin më shumë kalori, se ata që nuk e hanë duke menduar se i ndihmon të dobësohen,” tha Dr Betts.

Pin It