“Rrno për me gatue”, rijetësim i traditës

”Rrno për me gatue” ishte projekti për të cilën folëm në emisionin ‘Spektrum Jetësor’. “Rrno për me gatue” është një lëvizje gastronomike, për të cilën ka pasur di...

24-vjeçari që shndërron gjethet e thara në art

Edhe pse shumica e njerëzve nuk i shohin gjethet e thara si një burim të vlefshëm, ka nga ata që dinë t’i vlerësojnë.  Një kompani greke e sapokrijuar përpunon gjethet e thara atë bimëve të det...

Durimi…

Durimi është arti i të shpresuarit.  

Art që ‘mbillet’ në orizoret e Japonisë

Në Inadake ndodhen orizoret më antike të vendit dhe për ta festuar fshati krijoi një ceremoni unike në botë të orizoreve që shndërrohen në vepra të mëdha artistike me anë të një teknike të quajtur Ta...

Kur sozia jote është një vepër arti

Po ta shikoje të ngjashmin tënd në një vepër arti a nuk do gezoheshe shumë ? Në një seri fotosh të mbledhura nga BoredPanda, mjaft njerëz kanë postuar foto të tyre së bashku me sozinë që në këtë rast...

Visare Shqiptare – Piktura Shqiptare

Në studion e “Visare Shqiptare” ishim me artistin dhe historianin Oltsen Gripshi. Në këtë takim folëm për pikturën shqiptare. Çfarë ka shprehur ky lloj arti, cilët kanë qenë artistët e parë, këto e s...

Arti i shfaqur në rrugë/Foto

Arti mund të shfaqet në mynyra dhe vende të ndryshme. Shikoni fotot e mëposhtme   Grenoble, Francë © NEVERCREW Washington, SHBA © Douglas Hoekzema (hoxxoh) Bergen, Norvegji © afk_artworks San Pa...