Dashuria e vërtetë e pajis njeriun me besim të plotë

Aeroplani çante mes reve drejt destinacionit përfundimtar, ndërkohë që disa nga pasagjerët i kishte zënë gjumi, e të tjerë bisedonin. Në një moment, aeroplani e humbet ekuilibrin dhe të gjithë i mbër...

Ç’të premton besimi?

Çfarë bukurish i premton besimi njeriut? A ka dallime në gradët e të ndjerit të këtyre bukurive prej ndërgjegjes së njeriut? Deri më sot janë thënë shumë gjëra në lidhje me bukuritë që besimi i fal n...

Një çerek shekulli “Drita Islame”

Revista “Drita Islame” shënon sot 25-vjetorin e daljes së saj për botim. Për një çerek shekulli kjo revistë e përmuajshme i ka shërbyer ringjalljes së besimit islam dhe jetësimit të tij në fusha të n...

BESIMI ËSHTË DRITË DHE FORCË

Njeriu vjen në këtë botë dhe jeton për një kohë të shkurtër; ndodhet në një shtëpi të rrethuar nga të gjitha anët e saj me dyer që në çdo moment mund të hapen dhe ai të dalë prej saj. Njeriu jeton ba...

BSH: Rënia e besimit përkeqësoi rritjen ekonomike

  Banka e Shqipërisë, në prezantimin e raportit mujor të politikës monetare, ka zbardhur arsyet që kanë kushtëzuar ritmet e ulta të rritjes ekonomike si dhe inflacionin në kufinjtë e zeros. “Inf...