Këto janë ushqimet që rregullojnë sheqerin në gjak

Uria mund të shkaktojë mpiksje dhe ulje të nivelit të sheqerit të në gjak te personat që vuajnë nga diabeti i tipit 2. Një ndër arsyet kryesore për të stabilizuar sheqerin në gjak është edhe ushqimi....

Shkencë: Telefonat ‘smart’ kontrollojnë diabetin

Shkencëtarët kanë përdorur një smartfon për të kontrolluar aktivitetin e qelizave në trupin e një kafshe. Përzierja e biologjisë dhe teknologjisë  është përdorur për të kontrolluar nivelin e sheqerit...

Studim: Mbipesha, më e rrezikshme se duhani dhe diabeti

Mbipesha është një nga fenomenet më shqetësuese të shoqërisë sot. Pasojat nuk janë vetëm në pamje por edhe në shëndetin e keq. Obeziteti është një nga shkaktarët e vdekjes së parakohshme. Ky fakt u b...

Studim, diabeti dobëson dëgjimin

Sipas një studimi më të fundit të realizuar, rezulton se diabeti është një sëmundje që mund të shkaktojë probleme me dëgjimin. Rezultatet e këtij studimi janë publikuar në “Current Diabetes Reports”,...

Edhe stresi shkaktar i diabetit

Të gjithë e dimë që ëmbëlsirat shkaktojnë diabet, por është dhe stresi ai që ndikon tek kjo sëmundje. Shkencëtarët thonë se niveli i lartë i stresit mund të shkaktoje diabet të tipit 2. Psikologët mo...