Maturantët sot në provim, testohen për gjuhën shqipe

as provimit të gjuhës së huaj të mbajtur pak ditë më parë, maturantët do të testohen për provimin e dytë ditën e sotme, atë të gjuhës shqipe. Por provimet e Maturës Shtetërore, po zhvillohen nën masa...

Krijohet Katedra e Gjuhës Shqipe në Ukrainë

Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko gjatë vizitës në Ukrainë u takua me Zv.Ministrin e Parë të Arsimit dhe Shkencës në Ukrainë, Kovtunets Vladimir Vitalievich. Bisedimet prodhuan dy rezul...

130 vjet nga hapja e Mësonjëtores së Parë

7 marsi 1887 shënon hapjen e shkollës së parë në gjuhën shqipe e njohur si “Mësonjëtorja e parë shqipe”. Shkolla u hap në qytetin e Korçës dhe kjo ditë përkujtohet si “Dita Kombëtare e Mësuesve”, ndë...