Kushtetuesja lë në fuqi pezullimin e Vettingut

Gjykata Kushtetuese rrëzoi të martën kërkesën e Kuvendit për heqjen e pezullimit të ligjit të Vettingut, duke lënë në fuqi vendimin e saj të mëparshëm. Pasi dëgjoi argumentet “pro” dhe “kundër” të pa...

9 arsyet pse Kushtetuesja pezulloi Vettingun

Gjykata Kushtetuese pezulloi ligjin e Vetingut, duke e dërguar atë në Komisionin e Venecias. Vendimi i Kushtetueses bazohet në disa dyshime për të cilat ajo kërkon ekspertizën dhe opinionin e Komisio...