Sond Dong, shpella më e madhe në botë

Shpella Sond Dong në Vietnam është shpella më e madhe në botë. Gjatësia e saj është 8,8 kilometra ndërsa brenda saj gjenden xhungla dhe disa lumenj. Ajo është zbuluar nga një vietnamez në vitin 1991,...

Temperaturat e ulëta, ngrijnë pjesërisht lumenjtë

Disa lumenj në qytete të ndryshme të vendit kanë ngrirë si rrjedhojë e temperaturave të ulëta. Temperaturat nën zero që pasuan reshjet e dëborës shkaktuan ngrica në të gjithë vendin. Kështu lumi Fan ...

Dita e lumenjve AKZM: gjendja e lumenjve është alarmante

14 marsi mbahet mend ne vendin tone për festen e ditës së verës, por përveç kësaj kjo ditë është dita ndërkombëtare e lumenjve dhe këtë pak vetë e dinë. Në këtë ditë drejtori i Agjencisë Kombëtare të...