Shkenca: Mbipesha tkurr trurin e njeriut

Mbipesha nuk ndikon vetëm në shëndetin fizik, por ajo ka të bëjë edhe me shëndetin mendor të njeriut, me trurin. Shkencëtarët nga një studim kanë zbuluar se pesha mund të ndikojë në madhësinë e truri...

Studim: Mbipesha, më e rrezikshme se duhani dhe diabeti

Mbipesha është një nga fenomenet më shqetësuese të shoqërisë sot. Pasojat nuk janë vetëm në pamje por edhe në shëndetin e keq. Obeziteti është një nga shkaktarët e vdekjes së parakohshme. Ky fakt u b...

Studim: Mosha e mesme më e prekura nga mbipesha

  Një studim i Institutit të Shëndetit Publik në Angli dhe zbuluesve të Universitetit të Oxfordit thotë se rreth 83% e moshës së mesme kanë një mënyrë të jetesës tepër të çrregulluar. Kjo përfsh...

Çfarë duhet të dini për mbipeshën tek fëmijët ?

  Në kohët e sotme shumë prej fëmijëve rezultojnë mbipeshë. Ky problem po bëhet alarmues sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.  Të dhënat e fundit tregojnë për rreth 43 milion fëmijë nën m...