7 problemet që sjell pagjumësia

Kohët e fundit është përhapur shumë problemi i gjumit. Të shumtë janë ata që thonë se nuk i zë gjumi edhe kur janë shumë të lodhur. Por nëse kthehemi prapa në vitet 1942, njerëzit flinin mesatarisht ...

Studim: Vetmia, shkaktar i pagjumësisë

Hulumtuesit britanik pas një studimi kanë dale në përfundimin që vetmia mund të jetë shkaktari i pagjumësisë. Në këtë studim janë përfshirë më shumë se 2,200 18 dhe 19 vjeçar nga Anglia, ata kanë mar...

Ilaçet kundër pagjumësisë, a duhet t’i përdorim?

Problemet me gjumë janë sfidë për shumë persona që përballen me një gjë të tillë. Gjumi shpeshherë kthehet në një sfidë për shumë persona. Netët e gjata pa gjumë shkaktojnë lodhje dhe mungesë përqënd...

Tre sëmundjet që shkaktohen nga stresi

Stresi është burimi i shumë të këqijave.Një ndër to është edhe shëndeti jo i mirë që shkaktohet pikërisht nga stresi. Dr. Roger Henderson ka zbuluar disa nga problemet që vijnë si pasojë e stresit.Më...