Bashkimi Europian: Shenjat e gishtërinjve në ID

Shenjat e gishtërinjve të detyrueshme për të gjithë në kartat e identitetit, do të ndihmonin në luftën ndaj terrorizmit – ky është propozimi i fundit i Komisionit Europian në kuadër të masave të reja...

Pesë shenjat që një ambient pune është mbytës

Një grup sociologësh dhe psikologësh britanikë kanë renditur pesë shenja që një ambient pune mund të jetë jo motivues, mbytës. Ja cilat janë 5 prej tyre: 1. Ndjeheni të viktimizuar, ku për çdo gjë që...

Paska dhe grip ‘miqësor’, po vjen

Shfaqen rastet e para me grip në vendin tonë. Instituti i Shëndetit Publik konfirmon se ka evidentuar raste të izoluara gripi, por ndryshe nga një vit më parë, këtë vit nuk qarkullon AH3N2, i cili sh...

7 problemet që sjell pagjumësia

Kohët e fundit është përhapur shumë problemi i gjumit. Të shumtë janë ata që thonë se nuk i zë gjumi edhe kur janë shumë të lodhur. Por nëse kthehemi prapa në vitet 1942, njerëzit flinin mesatarisht ...

Sëmundjet që kuptohen përmes gjuhës

Gjuha ka aftësinë të na përcjellë disa probleme shëndetësore dhe më poshtë do të njiheni me 7 prej tyre. 1.Nëse gjuha juaj është e çarë Plasaritjet në gjuhë mund të krijohen me moshën. Një gjendje e ...

Shenjat që ju lajmërojnë se keni nevojë të pushoni

Pas një viti të lodhshëm me angazhime njeriu ka nevojë që të pushojë. Puna është një lloj stresi që ne pa vetëdije e luftojmë gjatë gjithë kohës. Ka disa shenja fizike që ju tregojnë që duhet të push...

Migrena, simptomat dhe mënyrat e kurimit

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me të përziera, vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave. Dhimbja e kokës vjen nga tkurrjet e papritu...