Viti 2016 më i nxehti në Tokë që nga viti 1880

Temperaturat-e-larta-Ilustrim

Të dhënat e mbledhura thonë se viti 2016 është më i nxehti në Tokë që nga 1880.  Kjo është certifikuar nga NASA dhe Nooa, Agjencia Federale Amerikane për metereologjinë.

Në 2016-tën temperaturat globale në tokë dhe në sipërfaqen oqeanike, kanë qenë 0.94 gradë Celsius më e lartë në krahasim me mesataren e shekullit XX. Kështu është shënuar shifra më e lartë e regjistruar ndonjëherë, që kalon madje edhe rekordet paraardhëse të vitit 2014 dhe 2015.

Pin It