Aerobia, ushtrimi që mban mendjen në formë

Vitet kalojnë dhe njeriu duhet të bëj përpjekje që ta mbaj trurin dhe memorien e tij në formë sa më të mirë.

Studiuesit thonë që janë disa mënyra natyrale për ta përmirësuar memorien.

Sipas hulumtimeve nga dy studime të publikuara këtë pranverë, sugjerimet janë që çdo lloj stërvitjeje që ngrit normën e zemrës dhe ju bën të lëvizni, të djersiteni për një periudhë të gjatë kohore, e njohur si ushtrim aerobik, ka ndikim të rëndësishëm dhe shumë të dobishëm në tru.

“Ushtrimi aerobik është çelësi për kokën tuaj, sikurse për zemrën tuaj” shkruajnë autorët e një artikulli në shkollën medicinale në Harvard “Mendja dhe gjendja.”

Fitnesi më i mirë për mendjen tuaj është çdo lloj ushtrimi aerobik, për shembull ecja  rregullisht për 45 minuta.

Pin It