Aeroplani më i madh në botë që peshon 600 tonë

Aeroplani më i madh në botë i quajtur “Antonov An-225 Mriya”, ka nisur një udhëtim të gjatë drejtë Australisë. Aeroplani peshon 600 tonë dhe ka dyfishin e gjerësisë së një aeroplani Boeing 747 (aeroplani gjigant).

Gjithsej ky aeroplan ka 42 goma dhe mund të transportojë ngarkesa që peshojnë qindra tonë.

Ky aeroplan me përmasa gjigante, do të dërgojë nga Europa në Australi një gjenerator që peshon 117 tonë.

 

Pin It