Cano Cristales, lumi ku mahnisin pesë ngjyra së bashku

Cano Cristales është pa dyshim lumi më i bukur e i veçantë në botë. Ky lumë i mrekullueshëm gjendet nnë Kolumbi e natyra mbi të ka derdhu bukuri të pashoqe.

Ky lum që rrjedh përmes vargmaleve të Sierra de la Macarena, që nga korriku deri në nëntor, ka në përbërjen e tij 5 ngjyra të ndezura, të verdhë, gjelbër, kaltër, zi dhe kuq në pjesët më të thella të tij.

Caño Cristales, ndryshe quhet edhe Ylberi i lëngët, i cili krijohet nga fenomeni unik i rritjes së bimëve të kuqe – Macarenia clavigera – në shtratin e tij.

Ngjyrat tjera ndërkaq, reflektohen nga gurët e zinj, algat e gjelbra, ujii kaltërdherëra e verdhë, që krijojnë një efekt të ylberit.

268928

268917

268919

268921

268922

268924

268925

268926

268927 (1)

268927

 

Pin It