Viti 2015 dhe ndryshimet klimatike

SPECIALE Konferenca e sivjetshme mbi ndryshimet klimatike në Paris përqëndrohet në politikat për reduktimin e gazeve ndotëse që çlirohen në atmosferë. Në vazhdim ju sjellim disa nga fenomenet klimati...

25 vjet pas pluralizmit, arritje dhe zhgënjime

INTERVISTA Në gusht 1990, disa muaj para se të vendosej pluralizmi në Shqipëri, një delegacion amerikan bëri vizitën e parë zyrtare në Shqipëri që nga viti 1946, drejtuar nga ish- Senatori demokrat D...

Ballkani është më mirë pa Car apo Sulltan?

OPINION nga Dimitar Bechev Tensioni mes Moskës dhe Ankarasë mund të mos sjellë grindje të deleguara në vendet si Bosnja-Hercegovina, por shtetet e Ballkanit duhet të kenë parasysh pasojat e mundshme....

Linguistja që i jep zë letërsisë shqipe në Gjermani

Reportazh Ajo kishte shkelur në Kosovë të parën herë në vitin 1985, gjatë një udhëtimi shkolle. 30 vjet më vonë, Zuzane Finger, dashuruesja e gjuhëve, kthehet edhe njëherë në vendin ku nisi ta dojë d...