Çfarë i ndodh trupit kur nuk hamë mëngjes

Vakti kryesor dhe më i rëndësishmi është mëngjesi, jo vetëm për një ditë të mirë, por edhe për një shëndet të mirë gjatë gjithë jetës. Më poshtë do të lexoni se çfarë i ndodh trupit kur nuk hani mëng...

Virozat e vjeshtës, çfarë rekomandojnë mjekët?

Në çdo fillim vjeshte, me ndryshimin e menjëhershëm të temperaturave, shfaqet edhe një rritje e infeksioneve respiratore të quajtura ndryshe edhe rrufa, e ftohura e zakonshme apo gripi. Më të prekuri...

Gjethet e arrave, përdorimet e vlefshme për shëndetin

Gjethet e arrave konsiderohen pjesë e pandashme e trashëgimisë vendase të mjekësisë tradicionale popullore. Shqipëria njihet botërisht si pjesë bazike e vendorigjinës së pemës së arrës, e cila mbetet...

Të paditurat rreth gjumit dhe sa orë duhet të flemë

Pavarësisht frikës se teknologjia mund të jetë “duke ngrënë” gjumin tonë, ne ndoshta dremisim më shumë se kurrë më parë dhe mund ta kemi keqkuptuar se për çfarë është gjumi. Thuhet se një ndër funksi...

Disa këshilla si ta përballoni vapën e gushtit

Vapa është një nga gjërat e pashmangshme të stinës së verës. Ilaçi më i mirë kundër nxehtësisë së vapës, të paktën në ambient të mbyllura është ajri i kondicionuar. Por jo të gjithë e kanë. Ja disa k...

Merr fund epidemia e Ebola-s në Kongo

Ministria e Shëndetësisë e Republikës Demokratike të Kongos shpalli fundin e epidemisë së ebolës, e cila besohet se ka marrë jetën e 33 personave gjatë 42 ditëve. Organizata Botërore e Shëndetësisë d...