Nëse ju zë makina, veproni kështu !

Udhëtimet janë kënaqësi më vete, hapim horizonte të reja e na merr malli për to. Disa prej nesh e kanë të vështirë t’i shijonë udhëtimet pasi i zë makina. Ka disa  mënyra si ta lehtësojmë këtë ...

Stërvitet edhe trupi edhe truri, ja sesi

Përgjithësisht flasim që stërvitja i bën mirë fizikut të njeriut, por po kaq e rëndësishme sa trupi është edhe stërvitja e trurit. Kjo i mundëson trurit relaks, zhvillim,  si dhe mësimin e gjërave të...

13 përdorime fantastike të limonit

Limoni ka një vend të rëndësishëm në kuzhinë dhe jo vetëm. Më poshtë do të lexoni disa përdorime të tjera të limonit. 1.Ndihmon tretjen Shtoni disa feta limoni në një kanë ujë dhe pijeni çdo mëngjes ...

Lëkura e mollës shëron 8 sëmundje

Hipertensioni konsiderohet të jetë një “sëmundje e heshtur”. Ajo sulmon shumë njerëz në ditët e sotme për shkak të stresit, dietës së dobët dhe pirjes së duhanit. Disa nga simptomat më të zakonshme j...

Efektet dhe dobitë e konsumimit të shalqinit

Tani që stina na e lejon ta kemi tryezën plot me fruta e perime te freskëta, të mos i ndahemi shalqinit, nje burim i pashtershëm vlerash për organizmin. Energjia që i jep trupit tonë nuk i kalon 16 K...

Vlerat e mrekullueshme te pjeprit

Stina ku jemi  na e mbush tryezën plot fruta e perime, ndër to edhe pjepri. Vlerat e shumta që ai ka na bëjnë të mos e ndajmë asnjë ditë nga menuja ushqimore. Pjepri është i pasur me ujë- Pjepri ësht...

Yndyrnat e shëndetshme që mund t’i hamë pa frikë

Jo sa herë themi yndyrë po themi kilogramë më shumë.  Yndyrnat janë absolutisht të domosdoshme për të qenë të bukur dhe të shëndetshëm. Ndihmojnë në mirëqenien e lëkurës, lubrifikojnë artikulacionet ...

Dhimbjet nga ‘Sindroma e zyrës’

Sindroma e zyrës është dhimbja në shtyllën kurrizore ose muskujt e shkaktuar nga qëndrimi ulur ose pa lëvizje në të njëjtin pozicion për periudha të gjata kohore, kryesisht duke punuar në kompjuter n...