Dje dhe sot…Si jetohej atëherë kur jeta jote nuk ishte vetëm e jotja

ahp_4376-585bfafc60643__880

ahp_4104-585bfac4f29b5__880

ahp_4123-585bfac9d02c3__880

ahp_4179-585bface69d6a__880

ahp_4193-585bfad5ad524__880

ahp_4224-585bfadc84157__880

ahp_4258-585bfae1e62fb__880

ahp_4288-585bfae6b1512__880

ahp_4308-585bfaec3966e__880

ahp_4346-585bfaf15fbb5__880

ahp_4366-585bfaf6d9212__880

Bored Panda, një hapësirë mediatike virtuale që promovon kreativitetin e krijuesve dhe artistëve ka risjellë nëpërmjet fotografive aktuale stilin e jetës së shqiptarëve në kohën e komunizmit.

Në shkrimin me autorësi nga kryeredaktori i revistës ‘Living’, Gentian Minga nënvizohen tmerri dhe dhimbjet që shqiptarët kanë përjetuar gjatë asaj periudhe, por edhe stili i veshjes, luku dhe mobilimi i shtëpive.

Ky është vetëm një risjellje në vëmendje e stilit të jetës shqiptare, duke përfshirë veshjen, mobilimin etj. 50 vitet e izolimit nën udhëheqjen komuniste kanë zgjuar gjithmonë kureshtjen e të huajve por edhe të rinjve shqiptarë të cilët nuk kanë jetuar qoftë edhe një ditë të vetme nën këtë regjim”, shkruhet në artikull. Fotografitë që risjellin në vëmendje stilin që shqiptarët kishin në vitet e diktaturës janë realizuar Armand Habazaj në ambientet e ‘Bunk Art1’

Pin It