Festivali i veçantë i luleve në Madeira, Portugali

madeira-fest-00013-1024x682

 

Në Madeira në Portugali i duan shumë lulet, saqë ju kushtojnë një festival të veçantë. 

 

Ky festival zhvillohet përgjatë rrugëve të Funchalit të cilat pushtohen nga muzika, ngjyrat e ndryshme, dhe aromat e këndshme të luleve.

Pika qendrore e këtij festivali është parada e luleve, ku grupet e organizuara me pjesëmarrjen e qindra personave ecin rrugëve të këtij qyteti të veshur me kostume që përshkruajnë lulet, ndërsa vallëzojnë nën ritmin e muzikës së përzgjedhur.

madeira-fest-00004-1024x768

madeira-fest-00016-1024x682

madeira-fest-00003-1024x768

madeira-fest-00008-1024x680

madeira-fest-00001-1024x715

madeira-fest-00006-1024x768

madeira-fest-00005-1024x682

madeira-fest-00009-1024x670

madeira-fest-00002-1024x633

Pin It