Freudenbergu, qyteti unik mesjetar gjerman

freudenberg8

Freudenberg është një qytet mesjetar në Gjermani, me sipërfaqe 54.5 km2 dhe ku jetojnë afër 20.000 banorë.

Pjesa më e njohur e Freudenbergut është lagjia e vjetër e qytetit që njihet me emrin“Alter Flecken”,që përbëhet nga shtëpitë prej druri, 50 sosh, që datojnë nga shelli i 17-të, kohën kur ky qytet ishte rindërtuar pas një zjarri që e kishte gëlltitur të tërin.

Alter Flecken dhe shtëpitë e tij njihen në mbarë botën ,ndërsa këto shtëpi janë nën mbrotje të shtetit dhe vlerësohen si trashëgimi me peshë ndërkombëtare.

Për shkak të këtyre shtëpive, klimës së butë dhe natyrës së mrekullueshme, turizmi në Freudenbergështë shumë i zhvilluar ,sidomos turizmi i biçiklistëve dhe alpinistëve  që mund ta sodisin qytetin dhe rrethinën e tij nga një stazë me gjatësi 160 km.

freudenberg7

freudenberg6

freudenberg5

freudenberg1

freudenberg4

freudenberg11-1024x735

freudenberg10

Pin It