Fshati blu që i shpëtoi harresës falë banoreve guximtare

1

Chefchaouen ishte një fshat i rëndomtë dhe i zymtë i Marokut të veriut, një nga ato vende që janë “rrugë për të kaluar”, por jo “destinacion për të qëndruar”. Kjo gjë ishte kështu deri në momentin që gratë e fshatit vendosën të ndërmerrnin një nismë për t’i siguruar fshatit të tyre një vend të denjë në hartë.

Ato e lyen të gjithë qytetin më ngjyrën blu si të Medinës dhe e shndërruan atë në një nga destinacionet më të suksesshme të Marokut dhe më gjerë. Gratë jo vetëm e nisën këtë traditë, por vijojnë ta ruajnë atë duke e lyer vazhdimisht fshatin me grupe dhe turne deri në orët e vona të natës.

Arsyeja që ato zgjodhën ngjyrën blu mendohet të jetë spiritualiteti i kësaj ngjyre për komunitetin mysliman dhe hebre të këtij fshati.

2

3

4

5

6

7

8

9

Pin It