Gjumi i pasdites tek të moshuarit, përmirëson kujtesën

Gjumi është jetik për njeriun. Një studim i ri rekomandon të moshuarit që të bëjnë pak orë gjumë gjatë orëve të pasdites, pasi kjo ndikon drejtpërdrejt në shëndetin e trurit.

Sipas studiuesve nga Universiteti i Pensilvanisë kjo gjë përmirëson kujtesën dhe aftësinë për të menduar gjatë.

Studimi përfshiu informacion nga rreth 3.000 të rritur të moshës 65 dhe më të vjetër. Studiuesit analizuan nëse kishte ndryshime në funksionimin e trurit te ata persona të cilët kishin fjetur gjatë pasdites. Rreth 60% e tyre kishin fjetur gjatë kësaj periudhe përreth 30-60 minuta.

Të moshuarit, të cilët kishin fjetur gjatë pasdites patën rezultate më të mira në problemat e thjeshta matematikore.

Pin It