Kalërimi ndihmon personat që kanë kaluar sulm në tru

Kalërimi mund të ndihmoj personat që kanë pësuar sulm në tru, është bërë e ditur pas studimeve të fundit.Ekspertët kanë zbuluar që pacientët përfitojnë nga klasat për kalërim, madje edhe pas pesë vitesh pas eksperiencës tragjike.

Pacientët që kanë kalëruar dy herë në javë për 12 javë rresht kanë pasur përmirësime në balancim, në të ecur, fuqitë mbajtëse dhe njohje.

Pacientët që vazhduar me kalërimin për tre muaj kanë parë përmirësim në këto aspekte për 10% përderisa ata që kanë ndërprerë këtë aktivitet kanë përjetuar rënie për 0.5%.

Sipas këtij studimi, 56% e pacientëve kanë kalëruar kanë pasur përmirësim të qëndrueshëm për të paktën gjashtë muaj pasi kanë ndërprerë aktivitetin.

Pin It