Katër aktivitete të thjeshta që ju qetësojnë mendjen

C_2_articolo_3055435_upiImagepp

 1.Ngjyrosni, pikturoni

Siç tregojnë studime të shumta, ngjyrosja relakson mendjen dhe stimulon humorin e mirë aq shumë sa mund të flitet edhe për Terapi Arti, një disiplinë që lufton ankthin dhe stresin. Nuk është e nevojshme aftësia; duhet vetëm pak saktësi dhe durim.

2.Puno me shtiza

Të punëosh me shtiza është një gjë realksuese dhe argëtuese. Filloni me rroba të thjeshta, me një shall ose një mbulese. Ju mund të provoni gjithashtu edhe në punimin e jelekëve apo xhaketave. Efekti i relaksit është i garantuar.

3.Eksperimento në kuzhinë

Eksperimento kuzhinën kreative. Është një mënyrë që të bashkosh të gjithë familjen në tavolinë dhe nga ana tjetër ushqimi juaj mund të jetë shumë krijues me anë të eksperimenteve të shumta. Nuk ju duhen pajisje profesionale apo përbërës të shtrenjtë: mjafton pak fantazi për të shpikur një salcë të re ose për të krijuar ëmbëlsira të dekoruar sipas rregullave të dizenjimit të një keku.

4.Krijoni një kënd me gjelbërim

Nuk ju duhet shumë hapësirë në dispozicion. Mjafton një vazo lulesh apo një bimë në sallon apo ballkon për të krijuar një qoshe të gjelbër që mund t’ju japë shumë kënaqësi.

 

Pin It