Kujdes nga bima helmuese

bima-helmuese-1-650x358-620x330

 

Bimët natyrale janë dekore të mira për ambientet shtëpiake apo ato të punës. Megjithatë, disa prej tyre mund të jenë shumë të rrezikshme për familjarët, veçanërisht për fëmijët, për të cilët ju nuk keni asnjë ide se çfarë janë duke bërë gjatë kohës që janë vetëm.

“Dieffenbachia” është një bimë shumë e bukur dhe njerëzit e mbajnë atë me gëzim në shtëpi apo në zyra, duke zbukuruar në mënyrë natyrale ambientin përreth, por pa e ditur se cilat janë efektet e saj të dëmshme.

“Unë kam humbur tashmë  fëmijën tim në moshën 3 vjeçare. Ajo gabimisht gëlltiti një copë nga bima helmuese. Gjuha iu trash dhe brenda pak minutash ndërroi jetë.

Kjo bimë helmuese i mori jetën fëmijës tim, ndaj dua të parandaloj këdo që të mos e mbajnë këtë, apo bimë të tjera të ngjashme me të në banesë, pasi mund t’i kushtojë jetën ju edhe personave të tjerë rreth jush”, tregon një nënë.

 

Pin It