“Mos u shqetëso kur nuk njihesh, por përpiqu të jesh i denjë për njohje”-Abraham Linkoln

Gjithë jetën time kam provuar të këpus një gjembaç dhe të mbjellë një lule kudo që ajo mund të rritet në mendime dhe meditime.

Gjithçka që jam, apo të shpresojmë se do të jem, unë i detyrohem nënës sime engjëll.

Gjithmonë ta kesh parasysh se vendosmëria jote për të pasur sukses është më e rëndësishme se çdo gjë tjetër.

 Amerika nuk do të shkatërrohet kurrë nga jashtë. Nëse ne i bjerim dhe i humbim liritë tona, kjo do të ndodhë ngaqë ne e shkatërruam veten.

 

Shmang popullaritetin në qoftë se dëshiron të kesh paqe.

 Bëhu i sigurt që e ke vënë këmbën në vendin e duhur, pastaj qëndro i palëkundshëm.

 Karakteri është si një pemë dhe reputacionin si një hije. Hija është ajo që ne e mendojmë për të, pema është e vërteta.

 Njerëzit e thjeshtë në dukje janë më të mirët në botë: kjo është arsyeja pse Zotit ka bërë kaq shumë të tillë.

Dekurajo grindjen. Bindi fqinjët për kompromis sa herë që mundesh. Si një ndërmjetës avokati ka mundësi të lartë për të qenë një njeri i mirë. Prapë atij do t’i mbetet shumë punë për të bërë.

Mos cëno asgjë gjë në Kushtetutë. Ajo duhet të ruhet, sepse është vetëm për ruajtjen e lirive tona.

Mos u shqetëso kur nuk njihesh, por përpiqu të jesh i denjë për njohje.

Lindi më 12 shkurt 1809.  Presidenti 16-të i SHBA-ve, gjatë viteve 1860 – 1864 dhe u rizgjodh në vitin 1864 – gjer në vdekje. Vdiq më 1865

Pin It