Mynyr Koni, rektor i ri i Universitetit të Tiranës

Mynyr-Koni

Profesor Mynyr Koni është Rektori i Ri i Universitetit të Tiranës.

Ai fitoi me një rezultat të thellë ndaj kandidates tjetër profesore Klodeta Dibra.

Mynyr Koni arriti të grumbullojë 460 vota ndërsa Klodeta Dibra 243 vota.

Komisioni Institucional I Zgjedhjeve në Universitetin e Tiarnës tha për tema Tv se I gjithë prcesi I votimit dhe numërimit të votave shkoi qetë pa shënuar asnjë ankesë apo incident.

Sa I përket pjesëmarrjes, KIZ bëri me dije se stafi akademik arriti një pjesmarrje rreth 98% ndërsa studentët rreth 50%.

Kujtojmë se fushata për rector të Universitetit të Tiarnës u shoqërua me tesnione, pas kërcënimit të pretenduar të Emiljano Shullazit ndaj kandidiatit MNynyr Koni për tërheqjen nga gara.

Edhe pse u kërcënua me rrëmbuimin e djalit të tij, Koni u shpreh I vendour [ër të vijuar garëne nisur nga ku u shpall edhe rector i një prej universiteteve më të mëdha në vend, atij të Tirënës.

Pin It