Obeziteti tek fëmijët parandalohet, 5 këshilla të domosdoshme

Prindërët janë shpeshherë të shqetësuar për mbipeshën dhe obezitetin e fëmijëve të tyre.

Dietologia Rolina Naço këshillon 5 zakone për ta parandaluar mbipeshën tek fëmijët.

– Mos i lini fëmijët pa mëngjes

– Jepini me vete ushqime nga shtëpia, një shishe uji dhe jo fast-food

– Mos e lejoni të konsumojë vaktin para televizorit, lap-topit, telefonit

– Gatuani që te mos mungojnë elemetet ushqyese për të gjithë pjestarët e familjes: 1 herë në javë mish viçi, 2 herë në javë produkte deti, 3 herë legume dhe mish i bardhë (pule, lepuri, zogu)

– Ushqehini fëmijët tuaj me produkte  natyrale dhe jo të rafinuara, sa më shumë fruta të freskëta, perime dhe fruta të thata

 

 

Pin It