Pesë teknologjitë që i dhamë lamtumirë në 2016-tën

1483187765kufje

Revista Mit Technology Review ka renditur pesë teknologjitë që i dhamë lamtumirën në 2016-tën.  E para e përmendur nga ekspertët është pikërisht Vine, aplikacioni i Twitter që të jeptë mundësi të postoje vide 6 sekondëshe.

“Ky shërbim pati kulmin në 2014, por më pas u mund nga konkurrentët si Instagram dhe Snapchat, që i morën një pjesë të mirë të përdoruesve, përfshi dhe shumë figura të njohura”, thonë ekspertët. Ky shërbim u ndërpre zyrtarisht në tetor të këtij viti.

Nga software tek hardware, 2016 shënoi dhe fundin e Pebble, ora smart që në 2013 kishte mbledhur 10 milionë fonde për zhvillimin.

Project Ara dhe Fiber (shërbimi i lidhjes me fibra optike që nisi në disa qytete amerikane) janë dyy Ndër teknologjitë që duhet ti themi lamtumirë, Mit rendit edhe kufjet me portë, nga të cilat Apple hoqi dorë në modelet e tij të fundi.

Pin It