Peshku ul rrezikun e astmës tek fëmijët

 

 20130907011804182577Fëmijët që konsumojnë mishin e peshkut janë më pak të rrezikuar nga astma. Nëse  nëna gjatë kohës së shtatzënisë konsumon peshk, zvogëlohet  rreziku që fëmija të preket nga astma.

Një studim i kryer nga universiteti mjekësor i Roterdamit, ku morën pjesë më shumë se 7.000 fëmijë, ka formuluar teorinë se konsumimi i hershëm i disa aminoacideve të peshkut mbron nga astma.

Por frika nga alergjitë që mund të krijojnë ushqimet mesdhetare bën që disa prindër, por edhe mjekë ta shtyjnë futjen e peshkut në ushqimin e fëmijëve.

Ekspertët kanë vërtetuar se nuk ka rëndësi sasia e peshkut që konsumojnë fëmijët midis moshës gjashtë dhe një vjeç, mjaftojnë edhe sasi krejt të vogla në mënyrë që të pakësohet rreziku për t’u prekur nga astma.

 

Pin It