Qumështi i bletës, lëngu kurativ që shëron disa sëmundje

qumeshti-620x330

Qumështi i bletës është një lëng i bardhë me vlera të shumta shëndetësore. Eshtë quajtur ndryshe xhelatina mbretërore.

Qumështi i bletës është i dobishëm për kurimin e zmadhimit dhe infeksionit të prostatit, përmirëson funksionet e mëlçisë dhe veshkave dhe shton përqindjen e albuminës dhe glukogjenit në mëlçi. Ka rëndësi të veçantë në kurimin e infeksionit viral të mëlçisë.

Gjithashtu normalizon nivelin e kolesterolit dhe yndyrave të trefishta në gjak, rrit prodhimin e rruazave të kuqe dhe të bardha të gjakut dhe rrit numrin e pllakave të gjakut, të cilat luajnë rol të rëndësishëm në mpiksjen e gjakut kur pritesh apo plagosesh.

Hap oreksin dhe vepron në ngritjen e peshës së trupit, duke u konsideruar si: “Ushqimi gjigand”.Rifreskon memorien dhe fuqizon organizmin në përgjithësi.

Pin It