Radio si zë i komunitetit, hapësirë interaktiviteti

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios. E shpallur festë nga UNESCO për të promovuar radion dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron. Është zgjedhur 13 shkurti pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka transmetuar programin e parë.

Në Tiranë ditën e sotme në kujdesin e Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit u mbajt në mjediset  e Muzeut Kombëtar një forum dhe ekspozitë mjaft interesante.

Me mbështjetjen e formdacionit ” Konrad Adenauer” në vendin tone aktiviteti solli dhe një herë në vemendje rëndesine e radios si një media me ndikim për komunitetin. Duke theksuar rëndësinë e profesionlizmit dhe përcjelljen e së vërtetës, u vu në dukje dhe “zbehja” e radios ne raport me mediat e tjera.

Emocionuese dhe me një rëndësi të veçantë për publikun ishte dhe ekspozita ku shqaqeshin pamje të rralla te transmetimeve të para radiofonike.

Të shumtë janë ata që e quajnë radion dashuri më vete!

  

 

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios. E shpallur festë nga UNESCO për të promovuar radion dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron. Është zgjedhur 13 shkurti pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka transmetuar programin e parë.

Në Tiranë ditën e sotme në kujdesin e Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit u mbajt në mjediset  e Muzeut Kombëtar një forum dhe ekspozitë mjaft interesante.

Me mbështjetjen e formdacionit ” Konrad Adenauer” në vendin tone aktiviteti solli dhe një herë në vemendje rëndesine e radios si një media me ndikim për komunitetin. Duke theksuar rëndësinë e profesionlizmit dhe përcjelljen e së vërtetës, u vu në dukje dhe “zbehja” e radios ne raport me mediat e tjera.

Emocionuese dhe me një rëndësi të veçantë për publikun ishte dhe ekspozita ku shqaqeshin pamje të rralla te transmetimeve të para radiofonike.

Të shumtë janë ata që e quajne radion dashuri më vete.

 

Pin It