Rregullimi i kopshtit sjellë përfitime shëndetësore

Me ardhjen e pranverës shtohen edhe mundësinë e zhvillimit të aktiviteteve të reja. Sipas një studimi të fundit thuhet se kopshtaria në këtë kohë ka disa përfitime shëndetësore.

Duke filluar nga rritja e disponimit, përmirësimi i dietës personale, aftësia për të qënë më aktiv dhe energjik. Punimi i kopshtit nxit edhe rritjen e hormonit të humorit, pra rritet lirimi i serotoninës e cila ka një efekt anti-depresive derisa zbret nivelet e kortizolit hormon i stresit.

Gjithashtu kopshtaria është një formë e aktivitetit fizik që kontribuon në një trup të shëndetshëm e të bukur.

Pin It