Shkoni jetoni në fshat, ulni rrezikun e sëmundjeve

Pacientët të cilët janë me kancer janë më të favorizuar të jetojnë, nëse jetojnë në vendet rurale, theksojnë zbulimet e fundit të kryera nga Universiteti i Anglisë.

Pacientët, duke qenë të rrethuar nga pemët dhe arat në çdo mënyrë reduktojnë rrezikun për vdekje për së paku 29%  për ata të cilët janë të prekur.

Gjithashtu, një raport konstant me mjekun mund të ofrojë përmirësimin e gjëndjes shëndetësore në fshat duke lejuar që simptomat ngadalë të zhduken.

Shkencëtarët gjithashtu lënë të kuptohet se ata që jetojnë larg zonave urbane kanë më shumë gjasa të jenë të pasur përbrenda, një faktor ky i rëndësishëm për të rritur jetëgjatësinë e dikujt.

Pin It