Si të zgjedhim kondicionerin e duhur

Në këto ditë të nxehta vere pajisja shtëpiake që na nevojitet më shumë nga të gjitha është pikërisht kondicioneri. Duke qenë i tillë është e nevojshme të dimë se si ta përdorim atë për të pasur rezultatet e dëshiruara. Ndërsa për ato të cilët nuk e kanë një kondicioner,  po ju njohim me disa parime për zgjedhjen e të duhurit.

Vendosni llojin e kondicionerit të ajrit 

Ndërkohë që eksploroni tregun, mund të hasni lloje të ndryshëm  kondicionerësh që janë të ndryshëm nga njëri-tjetri sipas madhësive, aplikacioneve dhe çmimeve të tyre. Por ata do jenë dy llojesh: kondicionerët e dritareve dhe ato të ndara. Kondicionerët e dritareve janë më të lirë dhe më të lehtë për t’u instaluar, por ata janë më të zhurmshëm dhe me më pak aplikime sesa homologu i tyre.

Kondicioner ekonomik në energji

Ekspertët kanë zbuluar se konsumi mesatar i energjisë së kondicionerit në shtëpi është 13% e faturës së energjisë elektrike, që do të thotë se ne shpenzojmë shumë për kondicionerët. Pra, për të kursyer paratë, është e nevojshme të gjejmë kondicionerin më efikas. Kondicionerët me efikasitet energjetik mund të jenë më të kushtueshëm se sa ata normalë, por mos harroni se ata do të kursejnë energjinë elektrike dhe faturat e saj.

 Cilësia e ajrit

Mund të duket e çuditshme , por ju mund të zgjidhni një kondicioner sipas cilësisë së ajrit. Ju duhet të zgjidhni një kondicioner me një filtër të mirë pasi ai do të përmirësojë cilësinë e ajrit të brendshëm në mënyrë efektive. Ai  gjithashtu do të përmirësojë efikasitetin e ftohjes së makinës dhe në fund do të keni ajër cilësor dhe të ftohtë.

Përcaktoni  buxhetin tuaj

Përveç faktorëve të mësipërm është gjithashtu e rëndësishme që para se të filloni të kërkoni për një produkt të përcaktoni buxhetin.
Mundohuni të zgjidhni me shitësin për të marrë një kondicioner me karakteristika që nuk kursen vetëm paratë tuaja, por gjithashtu ju jep ajër të pastër dhe të freskët dhe vazhdon të punojë për një kohë të gjatë.

 

Pin It