Suedia, vendi pa mbeturina

Suedia ka arritur një riciklim aq revolucionar sa i duhet të importojë mbeturina nga vendet e tjera për të mbajtur impiantet e riciklimit më punë.

Vendi është totalisht i “zbrazur” nga mbeturinat, shkruan “The Independent”. Më pak se 1 për qind e mbeturinave shtëpiake suedeze janë dërguar në landfill çdo vit që nga viti 2011, pasi pjesa tjetër riciklohet. Suedia është një nga vendet me cilësi më të lartë jetese ne Evropë.

Ajo po investon gjithnjë e më shumë në energjinë e ricikueshme, aq sa vendi ka mbijetuar për javë të tara pa energji elektrike , duke përdorur vetëm atë të mullinjve të erës dhe paneleve diellore.

https://www.youtube.com/watch?v=rvJb1XLzsLM

Pin It