Suedi: Sport i detyruar në orarin e punës

Praktika e aktivitetit fizik po përhapet gjithmonë  e më shumë në botën perëndimore, me qëllimin që të lehtësohet stresi i punonjësve. Në Suedi janë edhe më të avancuar se kaq: gati 70% e suedezëve b...

Suedi – Angli, çerekfinalja e surprizave

Pas përfundimit të fazës së grupeve e cila na dhuroi emocione pa fund, vetëm tetë ekipe arritën të kualifikoheshin për në fazën e eleminimeve direkte. Diten e shtunë do të kemi përballë njëra tjetrës...

Suedia, vendi pa mbeturina

Suedia ka arritur një riciklim aq revolucionar sa i duhet të importojë mbeturina nga vendet e tjera për të mbajtur impiantet e riciklimit më punë. Vendi është totalisht i “zbrazur” nga mbeturinat, sh...

Suedia, vendi më i mirë për të qenë prind

Suedia është vendi më i mirë për të qenë prind. Prindërit mund të marrin deri në 480 ditë pushim prindërimi. Ky pushim mund të ndahet në 50 me 50 midis nënës dhe babait. Të pakten 3 muaj pushim duhet...

Të flasësh në 150 gjuhë të ndryshme

Malmo është qyteti i tretë më i madh i Suedisë. Ai ndodhet në provincën e Skanes dhe mund të konsiderohet me të drejtë qyteti “shumëgjuhësh”. Në të fliten plotë 150 gjuhë të ndryshme. Nuk...

Suedia dëbon 60 mijë emigrantë

Rreth 163 mijë emigrantë aplikuan për azil në Suedi në vitin 2015, ndërsa nga 58 mijë e 800 aplikime të verifikuara, rreth 55% janë pranuar. Suedia pritet që të dëbojë mbi 80 mijë azilkërkues, apliki...