Feja e vëllazërimit…

Ishte feja e parë që predikoi dhe praktikoi demokracinë; sepse demokracia e Islamit mishërohet pesë herë në ditë në xhami, kur bëhet thirrja për namaz dhe besimtarët mblidhen së bashku, kur fshatari ...

8 Dhjetori, Dita Kombëtare e Rinisë

8 Dhjetori shënon Ditën Kombëtare të Rinisë, në nder të studentëve që u bënë iniciatorë të rënies së komunizmit dhe lindjes së demokracisë. Me shprehjen “E duam Shqipërinë si gjithë Europa”, një grup...

A po bëhet Turqia një shtet diktatorial?

  Kryeredaktori i “New Europe”, Theodoros Benakis, analizon situatën aktuale në Turqi, duke vënë në dukje disa detaje që tregojnë një Turqi që me kalimin e kohës po i përngjason një shteti total...

Edukimi dhe demokracia do ta mposhtin ekstremizmin

Mbarë bota po tronditet çdo ditë nga ngjarje të rënda që kanë shkaktuar tragjedi të mëdha me humbje të shumta jetësh njerëzore duke goditur vlerat e përbashkëta tonat. 141 qytetarë francezë humbën je...