Djaloshi dhe fqinji

Një djalosh musliman kishte shkuar për studime në Gjermani. Përballë dhomës së tij banonte një djalosh gjerman me të cilin nuk kishte shoqëri,por ishin vetëm fqinjë. Djaloshi gjerman kishte shkuar në...

Nuk ka asgjë që shkolla s’mund ta bëjë…

“Nuk ka asgjë që shkolla s’mund ta bëjë. Asgjë nuk është mbi nivelin e saj. Ajo mund të kthejë moralin e keq në të mirë; mund të shkatërrojë parimet e këqija dhe mund t’i bëjë njerëzit të drejtojnë a...

Unë jam rritur që të tregoj respekt…

“Unë jam rritur që të tregoj respekt. Jam edukuar që të trokas para se të hap një derë. Të përshëndes kur futem në dhomë. Të them ju lutem dhe faleminderit dhe të respektoj më të vjetrit. Do ta...

E para është… Edukata!

“Edukoni një djalë dhe keni edukuar një individ. Edukoni një vajzë dhe keni edukuar një shoqëri.” -Adelaide Hoodless

Të duash dijen…

“Qëllimi i vërtetë i arsimimit nuk është të dish, por ta tregosh me vepra!” -Herbert Spencer “Plotësoni mendjen tuaj me njohuri të dobishme dhe do të shmangni fjalët boshe.” -...

Sinqeriteti është esenca e çdo gjëje!

Disa të urtë kanë thënë: “Çdonjëri duhet  ta marrë edukatën prej bariut të deleve”. Kur i pyetën se si ishte e mundur kjo, u përgjigjën: “Bariu, kur falet tek delet, nuk pret nga de...

Nëse e bukur është edukata, ashtu je edhe ti!

“Tri gjëra nuk të kushtojnë asgjë: Buzëqeshja në fytyrën e vëllait, shpërndarja e selamit dhe fjala e bukur.” “Disa fjalë lëndojnë, por ndoshta edhe vrasin! Ki kujdes për fjalët e t...

Devotshmëria, petku shpirtëror

“Devotshmëria tek disa do të thotë vetëm pamje dhe formë e jashtme duke mos pasur të bëjë asgjë me anën e brendshme, ndërsa kuptimi real i devotshmërisë është kënaqësia dhe të dorëzuarit para t...

Japoni, veçoritë e një sistemi arsimor unik

Populli japonez është i njohur për inteligjencën, shëndetin e fortë dhe edukatën. Por pse ky komb është kaq i veçantë dhe i ndryshëm nga pjesa tjetër e botës? Përgjigja qëndron tek sistemi i tyre ars...