Për sa kohë jeta është e bukur?

Jeta është e bukur dhe komode për aq kohë sa jetohet me njerëz të kuptueshëm. Dhe mos harro: mund të kuptohen ata njerëz që ndajnë të njëjtën ndjenjë, jo që flasin të njëjtën gjuhë. /Charles Bukowski...

Jeta, Lumturia, buzeqeshja…

…Jeta është e bukur jo për atë që ke, po për ate që jep. Lumturia ndodhet në gjestet e vogla të përditshme, në heshtjet të dëgjuara, në boshlleqet e mbushura, në buzeqeshjet e dhuruara dhe në dashuri...

Jeta, një mister transparent!

Jeta, një mister transparent! Po, jeta është aq e çuditshme sa të mos mund të shpjegohet me shkaqe të jashtme dhe trans­pa­rente për sa i përket argumentimit të Fuqisë Krijuese. Jeta e tre­gon dhe e ...

Katër stinët e jetës

Një burrë kishte katër djem dhe donte t’u jepte një mësim të çmuar për jetën. Kështu ai i dërgoi djemtë në një udhëtim dhe në kthim iu tha të shihnin një pemë dardhe në një vend të largët. Djali i pa...