Si të zgjidhni një libër të mirë në librari?

Mos u gënjeni nga titulli. Vlen vërtet ajo thënia popullore “Mos e gjyko një libër nga kopertina”, pasi ndodh vërtet që një libër mund të të tërheqë shumë nga kopertina dhe titulli, ndërkohë që mund ...

Në metro, të gjithë duke lexuar!

Teksa teknologjia na ka ‘pushtuar’ të gjithëve duke na marrë kohën, vëmendjen, në një nga metrotë e Moskës në Rusi ndodh kjo, të gjithë me libër hapur duke lexuar. Nikola Mirkovic e publikoi fotograf...

Zakonet e mira para gjumit

Aktivitetet që bëni para se të flini gjumë janë një tregues i karakterit tuaj. Nuk është mirë të flini direk sapo jeni shtrirë në shtrat. Njerëzit më të suksesshëm bëjnë këto veprime përpara se të fl...

“Tetova 2016”, hapet panairi i 15- të librit

Hapet sot deri më 29 tetor Panairin e librit “Tetova 2016”, organizuar nga  Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoni. Është ky panairi i 15-të me radhë i librit shqip, i cili organizohet në qytetin e...

Pse duhet të lexoni para gjumit

Libri është miku më i mirë e gjëja më e shëndetshme  për ta filluar dhe mbyllur ditën tënde. Leximi është një nga aktivitetet që nuk sjell kundër-ndikime. Mund të bëhet kudo dhe në çfarëdolloj moment...