LIBRI DHE KULTURA – HISTORIA E SHPERNGULJES SE ARBERESHEVE

Arbëreshët erdhen dhe njëherë në vëmendjen tonë në këtë takim ku patëm të ftuar historianin Ardian Muhaj. Revista vjetore Basiliskos i ka dedikuar numrin e plotë të saj arbëreshëve. Muhaj në shkrimin e tij me titull “Zanafillat ekonomike dhe demografike të ngulimeve arbëreshe në Itali. Nga mesjeta në agimin e kohës së re”. Arbëreshet në studim e prof Muhajt janë studiuar në shumë aspekte jetësorë territoriale, socio-ekonomike etj etj. Thellimi i studimeve sjell dhe një herë në vëmendje rëndësine e shpërnguljes së tyre, peshën sociale dhe karakterin e patundur të arbëreshëve. Për më tepër ndiqeni të plotë intevistën.

 

Pin It