OBSH: “Njihni hepatitin, veproni tani!”

Në Ditën Botërore të Hepatitit 2016, Organizata Botërore e Shëndetësisë u bën thirrje politikëbërësve, stafit shëndetësor dhe publikut “Të njohin hepatitin, të veprojnë tani!” OBSH-ja bën thirrje që ...

Ulja e duhanpirjes, OBSH vendos objektiva

Duhanpirja është një ndër shkaqet kryesore të vdekshmërisë në Shqipëri, ndërsa Organizata Botërore e Shendetësisë kërkon reduktimin e mëtejshmëm të saj. Ulja e prodhimit të duhanit, paketimi gjenerik...

OBSH: Ndotja e ajrit shkakton 7 milion vdekje në vit

Më shumë se 7 milionë njerëz në vit ndërrojnë jetë nga ndotja e ajrit në botë. Sipas raportit më të fundit të Organizatës Botërore të Shendetësisë ndotja në qytetet më të mëdha botërore është rritur ...